dilluns, 31 de març del 2008

1ª Trobada d´Internautes amics d´Israel.


La trobada és farà a Barcelona amb motiu del 60è aniversari de la creació del estat d´Israel.

Dia 30 d´Abril.

Lloc: Centre Comarcal Lleidatà.

(Gran Via de les Corts Catalanes, 592, 1er)

Hora: 2/4 de 9 del vespre.

Hi haurà un bufet amb menjar casher (supervisat per Khabad Lubavitx Barcelona. Rabí David Libersohn.)

PREU: 30 euros (que es pagaran en arribar)

Apunteu-vos al correu:

forumcatisrael@gmail.com i rebreu tota la informació complementària.

Fins el dia 20 d’abril.

La trobada coincideix amb Iom HaShoà VeHaguevurà - 26 de Nissan de 5768 (dia de la Shoà i de la Valentia). Es farà la cerimònia del record: “El record s’acostuma a fer amb una petita cerimonia religiosa que consisteix en l’encesa de 6 llumeneres, una per cada milió de morts… 6 persones dels diferents àmbits encendran les llumeneres”.

“Volem continuar vivint i ser un poble lliure i creador… Si les nostres vides no s’extingeixen… serà el triomf de la humanitat sobre la ‘inhumanitat’, serà una prova de que la nostra força vital és encara més gran que la voluntat de destruir-nos”. (Intervenció anònima per a l’Aixecament del Gueto de Varsòvia)

diumenge, 30 de març del 2008

La infancia segons el Hezbollah

Benvolguts lectors:

Al fantàstic blog "El Cuarto Reich" podeu llegir un interessant article de la revista nordamericana "Time" on s´expliquen els mecanismes que utilitza el Hezbollah per a captar als nens xiites de les escoles primàries libaneses.

L´article també descriu quin és l´entrenament que reben els nois i com són escollits per a diverses funcions (vigilancia a la frontera, espionatge, participació en comandos militars...) depenent de les seves característiques personals.

Us recomano la lectura d´aquest brillant article. Si el voleu llegir en llengua castellana, cliqueu aquí.

diumenge, 23 de març del 2008

El circ mediàtic del Hamas

Interessant article de Laura Caro publicat al passat Divendres al diari ABC sobre les manipulacions propagandístiques del Hamas. Si el voleu llegir en llengua castellana, cliqueu aquí.

Fonts: ABC i Argentinos Amigos de Shalom Ajshav.

dimecres, 12 de març del 2008

obriu els ulls i mireu la realitat d´una altra manera (Bradley Burston, Ha´aretz)


Benvolguts lectors:

Us recomano la lectura d´aquest revelador article del periodista de Ha´aretz Bradley Burston, que parla sobre els errors d´enfoc de molts occidentals del conflicte israelo - palestí i del terrorisme islamista. Com ja tots sabeu, certs tòpics del conflicte israelo - palestí i del terrorisme islamista han fet fortuna en els mitjans de comunicació occidentals, com per exemple presentar els actes terroristes del Hamas com una represalia a la "brutal" política israeliana o afirmar que el Hamas amb els seus atacs vol forçar a Israel a firmar un alto el foc.

En Bradley Burston afirma que els occidentals han d´obrir els ulls, que no han de buscar explicacions sociològiques del terrorisme ni les raons que els hi permeten entendre que un palestí dispari a sang freda contra un grup de jueus. Burston pensa que els occidentals han de pensar d´una altra manera i que no sols els fets ocorreguts a Gaza permeten explicar els assassinats ocorreguts a una escola talmúdica de Jerusalem la setmana pasada.

Hamas, com la resta d´organitzacions islamistes del món àrab - islàmic, veu un valor afegit en el fet de matar jueus i mai acceptarà compartir la terra islàmica (Wafq) amb els israelians.

Si voleu llegir l´article de Ha´aretz en anglés, cliqueu aquí.

diumenge, 9 de març del 2008

El Hamas i el Hezbollah van cooperar conjuntament en l´atemptat terrorista del passat Dijous


Segons les fonts oficials palestines, el Hamas i el Hezbollah van cooperar conjuntament en l´atemptat terrorista del passat Dijous a la Yeshivá Mercaz Harav:

"The gunman who murdered eight students at Mercaz Harav Yeshiva in Jerusalem last Thursday was acting on instructions from Hamas leaders in Damascus, in coordination with Hezbollah, Palestinian defense sources said".

Aquesta posible hipòtesi encara s´ha de confirmar. Segons les fonts palestines, l´atac terrorista hauría estat planejat per la xarxa del Hamas a Cisjordania seguint ordres del lideratge del Hamas a Damasc, i el plà d´atac s´hauría coordinat amb el Hezbollah.

Però Ahir a la nit, a la televisió del Hezbollah "Al-Manar", un portaveu de l´organització terrorista islamista d´obediència iraniana va negar qualsevol responsabilitat en l´atemptat.

Si voleu llegir la notícia en anglès, cliqueu aquí.

divendres, 7 de març del 2008

Atemptat terrorista a una Yeshiva de Jerusalem: 8 morts i una vintena de ferits.

Aquesta tarda, un pistoler palestí s´ha conseguit colar dins d´una Yeshivá (escola rabínica) i ha començat a disparar contra els estudiants i contra el personal de l´escola. L´atemptat terrorista s´ha saldat amb 8 morts i gairebé una desena de ferits de diversa consideració - n´hi ha almenys tres molt greus - que han estat traslladats a diversos centres hospitalaris de la capital.
L´autoría no està clara, però Ha´aretz informa de que a la TV del Hezbollah, Al Manar, unes desconegudes "Brigades per a l´alliberament de la Galilea. Martirs del Imad Mughniyeh" han reivindicat l´atemptat.
Si voleu llegir la notícia en castellà a Aurora Digital, cliqueu aquí.
Si la voleu llegir en anglès a Ha´aretz, cliqueu aquí.

diumenge, 2 de març del 2008

Comunicat de l´embaixada d´Israel.


Coets artesanals?


Amb freqüencia, en numerosos mitjans de comunicació, els coets i bombes llençats desde Gaza contra ciutats i poblats d´Israel són denominats "coets artesanals". Una definició que, per una banda falta a la veritat, i que d´altra banda, sembla pretendre minimitzar o menystenir els danys que originen.

No es tracta d´inofensius "coets artesanals". Els coets Qassam i les bombes de morter (i les bales dels franctiradors) són munició autèntica, fabricada en llocs especialitzats. En els darrers temps s´han anat perfeccionant en quant a la seva precisió, augmentant la seva capacitat d´abastament i de destrucció. Els atacs amb coets perpetrats pels terroristes palestins desde la franja de Gaza han causat víctimes mortals i ferits, i mantenen aterroritzada a la població civil de Sderot i d´altres localitats israelianes desde fà anys. Després la sortida israeliana de Gaza, i especialment després de la presa del poder per part del Hamas, els atacs s´han intensificat, causant més víctimes mortals i ferits.

Els continuats llançaments de Qassam que es produeixen diàriament apenes tenen incidència en els mitjans de comunicació. Aquests atacs - a més a més de les víctimes i els danys materials - obliguen als habitants de Sderot a viure en una alerta constant, pasar hores i en ocasions dies sencers en els refugis, fent impossible el desenvolupament normal de la vida quotidiana amb les doloroses seqüeles psicològiques que això comporta.

Minimitzar, ocultar o relativitzar el dany que originen els atacs amb coets Qassam (i d´altres) és adoptar una postura sesgada e injusta que oculta el sofriment israelià. Al silenciar-se o minimitzar-se aquests atacs s´està també ocultant a l´opinió pública l´origen i la causa de les iniciatives israelianes de legítima defensa encaminades a evitar-los.

Font: El IV Reich.